Сватбен агент – 10 причини да наемем сватбен агент част втора

Сватбен агент?! Небходим ли ни е той?

Още няколко причини защо да наемем сватбен агент:

6. Сватбеният агент носи отговорност и държи на името си

В случай на цялостна организация, сватбеният агент носи отговорност за успеха или провала на събитието. Добрият сватбен агент залага името си и го защитава с всяко следващо събитие. Работи така сякаш работи за себе си. Той е перфекционист в работата си. Сватбеният агент не разчита на реклами в списанията, а на мнения и препоръки на вече бивши клиенти.

 

7. Сватбеният агент е и бюро справки

Сватбеният агент се разполага с много и различна информация. От това отъде да си купите син жартиер на бели точици, как се организира моминско парти… до това коя туристическа агенция да наемете за вашия меден месец. Не злоупотребявайте с това обаче.

 

8. Сватбеният агент води преговори и защитава интересите ви

Добрият сватбен агент защитава вашите интереси винаги и навсякъде. Договаря най-добрите възможни условия, преференции и цени според неговите възможности и предварително постигнати уговорки. Осигурява отстъпки. (тук обаче има едно голямо но!). Моля имайте нещо много важно предвид! Договорена отстъпка обикновено означава две неща – или предварително изкуствено завишена цена, за да (ООО чудо) ви се даде т.нар. фалшива отстъпка… или липса на избор и налагане на решения. Защото отстъпки в цената на практика се дават за количества. В този случай вие обикновено нямате право на избор и работите с фиксирани подуслуги, наложени от агента. Защото, едва когато се осигури количество на дадена услуга, тя може да бъде даговорена на по-ниска цена. Не съм сигурна дали се изразих достатъчно ясно. Така че много внимавайте когато ви се обещават отстъпки. Отстъпките и промоциите крият в себе си доста неща.

 

9. Сватбеният агент пази вашите тайни

Всички сме наясно, че сватбата е много личен момент. Прекалено личен дори. Няма две мнения. Това което обсъждат клиента и сватбения агент – остава само между тях двамата. Не се коментира с трети лица, освен ако това не касае тяхната работа. Много се дразня от факта когато сватбени агенции публикуват снимки от сватби, на които се вижда как младоженците се целуват, как протича гражданската церемония, църковното бракосъчетание, риталите и танците в ресторанта… Смятам, че това е изключително лично пространство и до него трябва да имат допир само най-близките хора, а не цялото интернет пространство.

 

10. Сватбеният агент е психолог и приятел

Сватбеният агент неусетно се превръща във ваш най-близък приятел за времето, за което тече планирането и организирането. А в много случаи прераства и в истинско приятелство и след самото приключване на сватбата. Той държи ръката ви и ви успокоява в моменти на кризи. Той е добър слушател. Ще ви вдигне телефона в 11 ч вечерта, ще ви напомни да закусите в деня на сватбата, ще се грижи за вас. В същото време запазва своята емоиционалност, защото организирането на сватбата не е просто бизнес, а нещо много повече от това.

Когато ви боли зъб – отивате на зъболекар нали?! Когато купувате апартамент – консултирате се с агент за недвижими имоти нали?! Е когато започнете да планирате сватбения си ден – наемете си сватбена агенция и добър сватбен агент.

 

обратно към – 10 причини да наемем сватбен агент – част 1

 

Вашият коментар

*