10 причини да наемем сватбен агент

сватбен агент

В настоящата статия ще се опитам да ви убедя защо е необходимо да  наемете сватбен агент или с други думи да имате помощник с вълшебна пръчица, който да дерижира целия процес на планиране, организиране и ръководене на вашия сватбен ден. А вие сами преценете дали си струва наистина. Не претендирам списъка да е изчерпателен, но смятам че дава добри мотиви и достатъчно добра аргументация.

 

1. Сватбеният агент е човек с образование и опит

Сватбеният агент има опит, който вие нямате. Има стотици събития зад гърба си. За него тази работа е превърната в рутина и организирането на вашия сватбен ден ще е като детска игра. Дребните проблеми изобщо няма да го притеснят, ще ги отстрани бързо и с лекота и ще фокусира вниманието си върху по-съществените. Хенри Форд казва, че трябва да работим с хора, които са по-умни от нас самите. Разбира се, важно е да намерите наистина добър специалист, който говори вашия език и с който ви е приятно да общувате, за да може процесът на планиране да бъде приятен и забавен. Подготовката на сватбения ден изисква много комуникация. Не си мислете, че наемайки сватбен агент с това вашите задължения по организирането на събитието приключват и че той взима решенията. (не че не е възможно, но после може да се окаже, че планирата сватба изобщо не е вашата). Сватбеният агент консултира. Той знае повече от вас, в час е с новостите, промените, тенденциите. Дава ви идеи, напъствия, съвети, помага ви ако се лутате в избора си.

 

2. Сватбен агент – той пести време

Вие цените ли времето си?! Защото аз моето, да. Отегчавате ли се от безмислени разговори, спам мейли и досадни срещи, на които още от пръв поглед ви е ясно, че човекът срещу вас не е „вашият човек“ . Пример: имате среща с ди джей, на която още на първото изречение разбирате, че човекът говори на диалект и ви дразни изключително много. Или пък вариант 2: ди джей с афинитет към чалгата – а вие категорично не искате да има и дори една нота от този тип музика на сватбата си. Е тази среща изобщо нямаше да я има ако имахте сватбен агент. Той щеше да ви я спести. Защото липсата на опит от ваша страна може да ви накара да се видите с 10 ди джея докато изберете правилния. А заявявайки ясно и категорично какви са вашите предпочитания, сватбеният агент ще ви предложи да се видите конкретно с двама, които най-много се доближават до изискванията и представите ви. Вашият сватбен агент ще знае кое е идеалното решение за вас. Ще присъства на срещите и ще задава правилните въпроси вместо вас, защитавайки вашите интереси.

 

3. Сватбеният агент е посредник

Не е необходимо да комуникирате с абсолютно всеки подизпълнител, който ще наемете за събитието. Сватбеният агент ще свърши това вместо вас. Следи и контролира тяхната работа и качеството на изпълнение. Защото вие може да пропуснете нещо важно.

 

4. Сватбеният агент филтрира

Информация, трудности и проблеми сватбеният агент споделя с вас само тогава когато не може да вземе сам решение. Тук има една много важна особеност обаче – от вас зависи точно какви права ще му делегирате и докъде се разпростират те.

 

5. Сватбеният агент знае детайли от кухнята

Сватбеният агент има добър и аналитичен поглед. Той  знае тънкости от кухнята, важни подробности и би могъл да ви обясни защо да наемете или да не наемете конкретен специалист, който вие сте си харесали.  Разполага с много информация, която предварително е проучил, анализирал и ви я дава вече преработена и филтрирана. Ще ви спести много време докато се лутате в избора си за подходяща локация, фотограф, ди джей и т.н. . Защото вече познавайки вкуса и нуждите ви, той ще ви препоръча най-подходящите за вас, за да може да направите правилен избор с оглед на вашите изисквания и бюджет. Препоръчвайки ви нещо, той вече го е проучил и гарантира за него- ще ви предложи  проверени и доказани с времето професионалисти в различни ситуации.

>>> Следва: 10 причини да наемем сватбен агент – част втора.

Вашият коментар

*