Вие сте преди всичко булка, а не сватбен координатор

Какво може да Ви се случи на сватбата или защо  професионалният сватбен координатор не е излишен лукс

(неделно четиво за бъдещи булки)

Винаги когато казвам на приятели, че отивам на сватба, всички мислят, че отивам да се забавлявам. Да, но това съвсем не е така. Работата на добрия сватбен координатор е изключително отговорна. Отговорна е, защото от него зависи дали вече планираното с месеци събитие ще бъде осъществено както е замислено и доведено до щастлив завършек. Отговорна е, защото в случай на непредвидени обстоятелства той трябва да намери най-правилното решение и най-адекватния подход.

Необходимостта от сватбен координатор общо взето се разбира след като самото събитие вече е приключило.

Има сватби на които всичко върви по план и координация съвсем не е необходима, но има и такива на които всичко е с краката нагоре и тогава дори и двама координатори не са достатъчни. Ето само малка част от непредвидените ситуации, които възникнаха по време на наши сватби през изминалия сватбен сезон:

  • Да останете без гримьор, защото той е записал грешен час;
  • Да се наложи оказване на медицинска помощ;
  • Фотографът да ви чака на грешно място за арт фотосесията;
  • Ретро автомобилът, който сте наели да не запали час преди церемонията;
  • Топърите на тортата да се напукат (топърите са ваши миниатюри и не е много красиво да имате пукнатини по лицата си, нали?!);
  • Наетият ди джей поради различни причини да се окаже възпрепядстван и да не дойде. Той обаче е отговорен и праща свой колега да го замести. Новият дисководещ не знае на коя сватба идва, не знае имената ви, не знае какви са музикалните ви предпочитания, кои ритуали искате, а вашата програма е само 7 страници А4 формат. (Та питам аз… кога точно ще намерите време да му обясните за какво става дума?! Ако имате координатор, той вече е запознат с това, което е планирано да се случи по програма и в качеството си на такъв ще напътства ди джея в работата му.)

Това може да се случи и на вашата сватба. А когато се натрупат и няколко такива неприятности и непредвидени ситуации поред… Тогава става страшно. Разбирам желанието на булката сама да планира, организира и ръководи сватбата си. Обяснявам си го не само с намеренията да се спестят средства, но и с желанието й да се включи изцяло в подготовката, защото това е много лично събитие и трябва да се усеща нейната намеса. Обяснявам си го с педантичността. А също  и със стремежа всичко да е перфектно и да контролира всичко сама, защото трудно би се доверила на непознат, който да я разбира и познава достатъчно добре и т.н… Но!

Колкото и да сте организирани и подготвени и имате няколко резервни варианта в случай на „ами ако…“.  Винаги се случват непредвидени ситуации и обстоятелства на които вие не може да реагирате адекватно. Имате нужда от сватбен координатор.

Не само защото разполагате с ограничено време, липсва ви опит и в такъв напрегнат ден (защото сватбата е натоварващо и уморяващо събитие!) едва ли бихте взели най-правилното решение, но и защото в деня на сватбата си ВИЕ СТЕ ПРЕДИ ВСИЧКО БУЛКА, а не сватбен координатор.

Осъзнавайки сериозността на задачите, за да облекчат себе си в деня на сватбата, булките обикновено взимат правилно решение да разпределят задълженията. Да, чудесно! Но на кого?! Разпределянето на задачи на кумове, шаферки и роднини не е добър вариант. По този начин отговорността се размива и накрая не е ясно кой кое върши, защо не е свършено правилно и т.н. Обясненията също отнемат време – понякога повече време отколкото ако вие сами го свършите. (защото тези хора, ще задават много излишни въпроси и пак не е сигурно дали ще разберат правилно какво точно искате. Професионалният сватбен координатор би ви разбрал с една дума, стига вече да познава вкуса и желанията ви.) Ще споделя едно мнение на булка, публикувано в популярен форум. Цитирам дословно:

Maria_D: „Според мен сватбеният агент е необходим, особено в случаи, когато няма на кого да разчиташ за помощ. Аз наех агент само за украсата, но ако можех да върна времето назад, щях да възложа на агента и координация на сватбата на самия ден, а може би и някои други неща, които исках сама да свърша и в крайна сметка ме изцедиха като лимон. Мислех си, че нямам нужда от координатор за деня, че имам роднини, които ще помагат, ама не – за всичко дърпаха мен – сервитьорите постоянно не знаеха какво да правят и трябваше да се занимавам с тях… Та мнението ми е, че поне за украсата и координация на деня си е нужен сватбеният агент, той може да компенсира риска от некадърен персонал в ресторанта и да помогне денят да мине без да занимават булката с дребни неуредици“.

Сватбен координатор или сватбен агент?!

В случая булката визира необходимостта от сватбен координатор, а не както е написала сватбен агент, защото има съществена разлика. (Линкът към форума, от където е взето мнението е цитиран по-долу.) Когато изпълнителите на тези задължения не са професионалисти те обикновено не взимат правилните решения, идват и задават още въпроси, а това може да се окаже доста изнервящо. Или както е в случая, персоналът на заведението решава да ги прескочи и да се допита директно до клиента, защото очевидно, не могат да се разберат с „помагащите роднини“. А замисляли ли сте се, че приятелите и роднините в същност са гости на сватбата, при това едни от най-близките, а не пчелички-работнички?! А в крайна сметка всички искат да се забавляват. И точно тук е съществената разлика. Професионалистът е на работа. Добрият сватбен координатор няма да допусне да изтанцува любимата си песен на дансинга докато трябва да се свърши нещо.

Защо ви е необходима професионална помощ?!

Сватбеният координатор ръководи сватбата и контролира работата на всички действащи лица, но в случай на необходимост трябва да може да взима и решения, да действа самостоятелно, а не да се допитва до вас за всяка дреболия и подробност. Защото това става изключително досадно. Той ще се консултира с вас само за най-важните неща. Той е феята с вълшебна пръчица, която отстранява проблемите без да сте разбрали за тяхното съществуване. А дали ще може да ги разреши, зависи и от това какви права точно ще му делегирате. Информация, трудности и проблеми ще сподели с вас само тогава, когато не може да вземе сам решение. Имено в това се крие разковничето на неговото присъствие в самия ден. За да бъде във ваша помощ.

Комуникацията – сватбеният координатор не чете мисли.

Изцяло от вас зависи какви задължения и отговорности ще има и какви права ще му делегирате. И нещо много важно!  Той трябва предварително да е информиран за това как точно искате да се случват нещата, защото дори когато има много елементи, детайлите и нюансите са важни.

Сватбен координатор не е равнозначно на сватбен агент. Той може да е сватбения агент, който е планирал и организирал целия сватбен процес, а може и да е съвсем различен човек. В този случай въвеждането в сватбеното планиране и организиране и изключително важно за щастливия завършек на самото събитие.

Накратко казано координаторът отнема напрежението и стреса, а вие само се забавлявате 🙂

Цитиран е следния сайт: http://www.svatbata.org/forum/index.php?topic=10361.65;wap2

 

 

10 причини да наемем сватбен агент

В настоящата статия ще се опитам да ви убедя защо е необходимо да  наемете сватбен агент или с други думи да имате помощник с вълшебна пръчица, който да дерижира целия процес на планиране, организиране и ръководене на вашия сватбен ден. А вие сами преценете дали си струва наистина. Не претендирам списъка да е изчерпателен, но смятам че дава добри мотиви и достатъчно добра аргументация.

 

1. Сватбеният агент е човек с образование и опит

Сватбеният агент има опит, който вие нямате. Има стотици събития зад гърба си. За него тази работа е превърната в рутина и организирането на вашия сватбен ден ще е като детска игра. Дребните проблеми изобщо няма да го притеснят, ще ги отстрани бързо и с лекота и ще фокусира вниманието си върху по-съществените. Хенри Форд казва, че трябва да работим с хора, които са по-умни от нас самите. Разбира се, важно е да намерите наистина добър специалист, който говори вашия език и с който ви е приятно да общувате, за да може процесът на планиране да бъде приятен и забавен. Подготовката на сватбения ден изисква много комуникация. Не си мислете, че наемайки сватбен агент с това вашите задължения по организирането на събитието приключват и че той взима решенията. (не че не е възможно, но после може да се окаже, че планирата сватба изобщо не е вашата). Сватбеният агент консултира. Той знае повече от вас, в час е с новостите, промените, тенденциите. Дава ви идеи, напъствия, съвети, помага ви ако се лутате в избора си.

 

2. Сватбен агент – той пести време

Вие цените ли времето си?! Защото аз моето, да. Отегчавате ли се от безмислени разговори, спам мейли и досадни срещи, на които още от пръв поглед ви е ясно, че човекът срещу вас не е „вашият човек“ . Пример: имате среща с ди джей, на която още на първото изречение разбирате, че човекът говори на диалект и ви дразни изключително много. Или пък вариант 2: ди джей с афинитет към чалгата – а вие категорично не искате да има и дори една нота от този тип музика на сватбата си. Е тази среща изобщо нямаше да я има ако имахте сватбен агент. Той щеше да ви я спести. Защото липсата на опит от ваша страна може да ви накара да се видите с 10 ди джея докато изберете правилния. А заявявайки ясно и категорично какви са вашите предпочитания, сватбеният агент ще ви предложи да се видите конкретно с двама, които най-много се доближават до изискванията и представите ви. Вашият сватбен агент ще знае кое е идеалното решение за вас. Ще присъства на срещите и ще задава правилните въпроси вместо вас, защитавайки вашите интереси.

 

3. Сватбеният агент е посредник

Не е необходимо да комуникирате с абсолютно всеки подизпълнител, който ще наемете за събитието. Сватбеният агент ще свърши това вместо вас. Следи и контролира тяхната работа и качеството на изпълнение. Защото вие може да пропуснете нещо важно.

 

4. Сватбеният агент филтрира

Информация, трудности и проблеми сватбеният агент споделя с вас само тогава когато не може да вземе сам решение. Тук има една много важна особеност обаче – от вас зависи точно какви права ще му делегирате и докъде се разпростират те.

 

5. Сватбеният агент знае детайли от кухнята

Сватбеният агент има добър и аналитичен поглед. Той  знае тънкости от кухнята, важни подробности и би могъл да ви обясни защо да наемете или да не наемете конкретен специалист, който вие сте си харесали.  Разполага с много информация, която предварително е проучил, анализирал и ви я дава вече преработена и филтрирана. Ще ви спести много време докато се лутате в избора си за подходяща локация, фотограф, ди джей и т.н. . Защото вече познавайки вкуса и нуждите ви, той ще ви препоръча най-подходящите за вас, за да може да направите правилен избор с оглед на вашите изисквания и бюджет. Препоръчвайки ви нещо, той вече го е проучил и гарантира за него- ще ви предложи  проверени и доказани с времето професионалисти в различни ситуации.

>>> Следва: 10 причини да наемем сватбен агент – част втора.

Рустик сватби или сватби с по-нисък бюджет

Ако имате нисък бюджет за Вашата сватба – заложете на Рустик сватбена декорация и няма да сгрешите. Рустик сватбите са най-новата тенденция при сватбените украси тази година. Рустик сватби  започнаха плахо да навлизат още през 2012, но изглежда днес настоящите булки все по-трудно могат да устоят на чара, непретенциозността и усещането на свобода, която струи от този стил. Както и на булченския букет от дъхави диви цветя.

Рустик стил – дефиниция

Преди да говорим за рустик сватбена украса, нека изясним какво означава понятието рустик. В буквален превод думата означава селски, провинциален. Значи още прост, непринуден, грубо изработен, ненодялан. Защо тогава този стил е толкова популярен за сватбена украса по света и толкова искан от родните булки?!

рустик сватба

 

Рустик сватбарустик сватбена украса

 

Защото рустик при сватбите значи семплост, близост до природата, използване на непретенциозни материи (забравете за воалите), естествени материали като зебло, канап, рафия, житни класове, слама, дърво, кора, плодовета на природата. Цветните аранжировки са направени от цветя, сякаш набрани от полето или градината. Съдовете – буркани, дървени сандъци, стари съдове – сребърни или глинени. Фенерите задължително са от ковано желязо, а ако са ръждясали още по-добре. Тоновете са естествени.

 Локации за рустик сватби

Най – подходящото място за провеждане на рустик сватба е на открито сред гората или на полето. Представете си бали слама – преобразени на столове, или на оформени пейки за изнесена церемония, а защо не и столове за гостите за самата вечеря… На закрито – перфектните места са винарни, изоставени дървени постройки, механи, бирарии, хамбари, ферми от американски тип и много други.

рустик сватбена декорация

Рустик сватбена украса

Указателните табели, упътващи гостите към мястото на събитието – с важен отличителен белег на рустик сватбите. Задължително дървени, задължително очукани и с изтъркана боя (състарете ги с груба шкурка), задължително със захабени ръбове. Може да си ги направите и сами. Да не забравим и таблото за разпределение на гостите – в същия стил!

указателна табела сватба  рустик сватба

Ако масите са дървени – няма нищо по-хубаво от това! За този стил не са ви необходими покривки до земята. Сложете тишлайф направен от зебло – това е напълно достатъчно. Разходете се из полето и наберете сезонни цветя – лайка, маргарити, диви цветя, ако ли не – окъсайте градината на баба ви. Сложете фенери, шишарки, кора, клони, дървени рингове. Използвайте плодовете на природата.

рустик сватба

Друга запазена марка на рустик стила са бурканите. Така начерените Mason Jars пробуждат чувства на носталгия и комфорт. Те са старомодни, но декорирани по правилния начин придобиват нов живот и ново лице. Те са евтини и могат да се намерят лесно (или просто се разтършувайте в мазето на баба си). Приложенията им са многобройни – използвайте ги за вази, за свещници, като държач за снимки…

снимка#1142 - galeria-za-bloga

Подаръците на гостите опаковайте в груба кафява хартия или в зебло и ги украсене с канап и зелено клонче или житен клас. Направете останалите малки детайли ръчно и не се страхувайте от неправилни ръбове, криви тигели. Идеята тук е различна и не се търси перфектност. Същото правило важи и при поканите – вложете креативност и ги направете сами – не е трудно. Хартията може да състарите като я потопите в отвара от черен чай, а след това я оставете да изсъхне. Смело използвайте отново канап и зебло.

покана рустик стил

Рустик торта?!

Ето я и нея

Рустик сватбена торта 2Рустик сватбена торта 4

Рустик рокля и аксесоари?!

Etsy е насреща – онлайн магазин за чаровни ръчно направени неща и уникални аксесоари. От тук може да си купите бижута, гривни, обувки, чанта, аксесоари за коса и какво ли още не. В Etsy има всичко.

Заложете на рустик сватбена украса ако:

  • имате нисък бюджет
  • не сте типични младоженци
  • искате да сте различни и свежи

Доверете се на екипа на сватбена агенция Пърфект ивент, защото рустик стила предлага голямо поле за креативност, в което сами, може да се загубите. Малките детайли пък ще придадат завършеност и персонален почерк на вашата рустик сватба.

Хвана ли ви предсватбената треска?! Ние сме насреща!

Защо да наемем сватбена агенция

Защо ми е необходима сватбена агенция след като аз мога да се справя сама?!

Днес има изключително много информация, която е на един клик разстояние. Рекламни сайтове, мнения по форуми, фейсбук страници, блогове с полезна информация, онлайн консултации, галерии с идеи. Организирането  и планирането на сватбата може да ви се струва лесна задача и нищо чудно да се запитате: Е  да, може и да можете, но може и да  не можете… А поема ли ви се този риск?!  Защото сватбата може да стане страхотна, но може да се окаже и пълен провал. Планирането на подобно събитие е съвкупност от много елементи, има много напрежение и стрес. И не е за всеки. Затова, най-добре е да се доверите на професионалисти и да наемете сватбена агенция. Continue reading

Сватбен агент – 10 причини да наемем сватбен агент част втора

Сватбен агент?! Небходим ли ни е той?

Още няколко причини защо да наемем сватбен агент:

6. Сватбеният агент носи отговорност и държи на името си

В случай на цялостна организация, сватбеният агент носи отговорност за успеха или провала на събитието. Добрият сватбен агент залага името си и го защитава с всяко следващо събитие. Работи така сякаш работи за себе си. Той е перфекционист в работата си. Сватбеният агент не разчита на реклами в списанията, а на мнения и препоръки на вече бивши клиенти.

 

7. Сватбеният агент е и бюро справки

Сватбеният агент се разполага с много и различна информация. От това отъде да си купите син жартиер на бели точици, как се организира моминско парти… до това коя туристическа агенция да наемете за вашия меден месец. Не злоупотребявайте с това обаче.

 

8. Сватбеният агент води преговори и защитава интересите ви

Добрият сватбен агент защитава вашите интереси винаги и навсякъде. Договаря най-добрите възможни условия, преференции и цени според неговите възможности и предварително постигнати уговорки. Осигурява отстъпки. (тук обаче има едно голямо но!). Моля имайте нещо много важно предвид! Договорена отстъпка обикновено означава две неща – или предварително изкуствено завишена цена, за да (ООО чудо) ви се даде т.нар. фалшива отстъпка… или липса на избор и налагане на решения. Защото отстъпки в цената на практика се дават за количества. В този случай вие обикновено нямате право на избор и работите с фиксирани подуслуги, наложени от агента. Защото, едва когато се осигури количество на дадена услуга, тя може да бъде даговорена на по-ниска цена. Не съм сигурна дали се изразих достатъчно ясно. Така че много внимавайте когато ви се обещават отстъпки. Отстъпките и промоциите крият в себе си доста неща.

 

9. Сватбеният агент пази вашите тайни

Всички сме наясно, че сватбата е много личен момент. Прекалено личен дори. Няма две мнения. Това което обсъждат клиента и сватбения агент – остава само между тях двамата. Не се коментира с трети лица, освен ако това не касае тяхната работа. Много се дразня от факта когато сватбени агенции публикуват снимки от сватби, на които се вижда как младоженците се целуват, как протича гражданската церемония, църковното бракосъчетание, риталите и танците в ресторанта… Смятам, че това е изключително лично пространство и до него трябва да имат допир само най-близките хора, а не цялото интернет пространство.

 

10. Сватбеният агент е психолог и приятел

Сватбеният агент неусетно се превръща във ваш най-близък приятел за времето, за което тече планирането и организирането. А в много случаи прераства и в истинско приятелство и след самото приключване на сватбата. Той държи ръката ви и ви успокоява в моменти на кризи. Той е добър слушател. Ще ви вдигне телефона в 11 ч вечерта, ще ви напомни да закусите в деня на сватбата, ще се грижи за вас. В същото време запазва своята емоиционалност, защото организирането на сватбата не е просто бизнес, а нещо много повече от това.

Когато ви боли зъб – отивате на зъболекар нали?! Когато купувате апартамент – консултирате се с агент за недвижими имоти нали?! Е когато започнете да планирате сватбения си ден – наемете си сватбена агенция и добър сватбен агент.

 

обратно към – 10 причини да наемем сватбен агент – част 1

 

Vintage wedding

Винтидж сватби – vintage сватбите така модерни у нас през последните години

сватбена декорация в блъш и дантелаVintage не е просто стил или епоха. Това е начин да се откъснеш от технологичните джаджи които ни заобикалят и да се пренесеш в романтиката на миналото, да усетиш отново миризмата на стария скрин, да се потопиш в историите от избелелите портрети от стената на бабината къща… да се върнеш към спомените от детството, към  безгрижността…

През последните години се наблюдава тенденция за връщане към красивото и романтично минало. На мода са старите киноленти, избелелите фотоси, оld school партитата, реставрираните мебели. „Нравите се променят, модите се редуват”, както е казал талантливият Ги Дьо Мопасан. Тази мания е обхванала не само модата, фотографията, дизайна, но и сватбената декорация.

масата на младоженците в нежни пастелни тонове

Малко история за виннтидж-а

Винтидж е епохата 20-те до 80-те включително. Елегантната френска дума „vintage“ в превод означава „вино с многогодишна издръжливост“. Това обяснява защо може да се комбинират предмети и аксесоари от различни епохи и да бъдат пренесени в съвремието.  В никакъв случай не трябва да се бърка с second hand стандарта.

Смята се, че днес интересът към Vintage дрехите е провокиран от появилата се през 90 години мода за връщане към природата, опазването на околната среда и рециклирането. Дизайнерите, завладени от тази мода, се опитват да вдъхнат нов живот на този стил… Булченските рокли биват отрупани с дантела, камъни и бродерии. Интериорните дизайнери също преоткриват този стил. На тях обаче им излиза скъпо купуването на предмети, създадени преди 50 години. Така възниква идеята за състаряване на нови мебели с цел да се пресъздаде старинния стил и все п(овече навлизат технологиите, при които върху току що произведената маса или врата се добавят „следи останали от времето”, най-просто казано изкуствено състаряване.

Винтидж сватбите отдавна са хит в чужбина, най-после те навлизат и в България. В сватбената декорация Vintage е непринуденост, непретенциозност,  нежност на тоновете. Тук отличителните елементи са дантелата, перлите, перата, малките декоративни възглавници, ветрилата, свещниците, бурканчета във всякакви форми, запълнени с какво ли не, чайници, кафези за птици, фенери, стари керамични съдове, избелели рамки за снимки.. както и много много други ретро изглеждащи мотиви и елементи. Съвсем на място идва и класическият ретро автомобил, който гордо измества модерната лимузина.

Нека да започнем с роклята

Тя трябва да е нежна и романтична, по възможност с ниска талия. По нея може да има дантела, ръчно плетени бродерии, камъни… хубаво е цветът да е мръсно бял или цвят шампанско, в никакъв случай искрящо бяло.

Съчетайте роклята с гердан от перли, воалетка, брошка, дантелени ръкавици, воалетка, пера… Ветрило и романтичен чадър ще допълнят винтидж излъчването ви. Сега остава да завършите  шармантната си визията  с  още няколко детайла – подходящата прическа и грим. При грима властва очната линия. Със сигурост ще бъдете неотразима булка.

Ако сте смели, можете да се омъжите в роклята на баба си. По-автентична, винтидж и лична рокля няма как да намерите. Освежете я малко и ще бъдете  най-специалната винтидж булка на света.

Локацията

Ако се  бяхме  родили във Франция, Англия или някоя немско говоряща страна изборът  определено щеше да е голям.  Признавам си в България трудно може да се намери локация, подходяща за реализирането на винтидж сватба, но все пак не е невъзможно…  За предпочитане са балните зали със зашеметяващо високи тавани, резиденциите и прилежащите им градини… А защо не и някое фоайе на музей или арт галерия?! Малко хора се осмеляват да реализират сватбата си на такова място, но със сигурност ще пожънете успех. За декор на винтидж сватба е подходящ и ресторант с градина. Веднага ми идва наум – Клуб на архитекта  в центъра на Сфия – идеален за малка сватба от 60 човека.  Друга подходяща локация, само че доста далеч от  София е дворецът Евксиноград или резиденция Врана. С повече или по-малко помощ в декорацията почти всяка зала или ресторант може да придобие необходимата атмосфера.

Музиката

ако искате всичко да следва този стил – спрете се на подходяща музика от отминалите години.

Сватбена декорация

Основното тук е цветовете да са нежни и пастелни. Цветята може да са рози, далии, хортензии, всякакви градински цветя, полски цветя. За да сте различни може да заложите на  гипсофилата.  Интересното тук, е че няма ограничения в съдовете. Освен в ретро вази, можете да поставите цветята  в градински лейки,  кафези за птици, чайници, чаши за кафе, върху стойки за бисквити, а защо не и в някой красив буркан. Връзвате му една дантелена панделка, коноп и готово – нестандартно и различно. Смело използвайте различни ретро аксесоари. Извадете стар грамофон, овехтял куфар или велосипед.

 

Не забравяйте, че и букетът на булката също трябва да е съобразен с тематиката.   

Най-хубаво е поканите, тейбъл картичките, номерата за маси, благодарствените картички и каквото там сте намислили да правите, да са hand-made или поне да имитират че са  hand-made. Можете да използвате различни картони – най-добре такива от рециклирана хартия. Включете естествените материи и цветове – рафия, коноп, дантела, перли… Оригинално решение ако поканата е направена върху нотни листа или се използва хартия от стар вестник. Така ще се спази черно-бялата ретро вълна.

Транспортното средство

То просто е задължително да е ретро автомобил. Под наем, от приятел на баща ви или дядо ви… със сигурност ще намерите подходящо возило. Е хубаво би било да е някое старо Бентли или Ролс Ройс, но някоя Volkswagen Костенурка би свършила не по-лоша работа. За по-нестандартните натури имаме още едно предложение – най-автентични ще сте ако пристигнете  с някое ретро колело тандем.

Ами тортата?!

 

Няма как и тортата трябва да е съобразена с тематиката на сватбата. Изберете пълнежа по ваш вкус, но нека украсата да е винтидж.

Подаръците за гостите също трябва да бъдат съобразени с тематиката.  Не забравяйте че може да поръчате снимките и видеоклипа от сватбата си с vintage тониращ ефект.

Имайте предвид, че всеки е присъствал на сватбата ще бъде очарован от нестандартните ви  и уникални решения. Почти всяка втора сватба е в цвят прасковено  и лилаво, но сватба във винтидж стил определено ще впечатли всички гости.

Винтидж = романтика